Yankie Homes

När Yankie Home i Helsingborg, som säljer doftljus i alla former med varumärket Yankie Candle, ville bygga om i sin butik valde de energieffektiva spotlights Track LED för 3-fasskena. Yankie Home valde en vit armatur på 18W med en färgtemperatur på 3000K och en bred spridningsvinkel på 40 grader för att få önskad exponering av sina väldoftande produkter. Vald armatur är tillverkad vår samarbetspartner OMS lighting, som är en av Europas större tillverkare av kvalitets-belysning. Genom att byta till energisnåla och en nästan underhållsfri belysning i sin butik har Yankie Home förbättrat ljuskvaliteten och kommer även minska värmen i sin butik. Just när Yankie Home exponerar sina doftljus från Yankie Candle är det viktigt att det inte kommer för mycket värme från belysningen då ljusen lätt smälter annars. Tidigare hade butiken haft stora problem med värmen från den då installerade metallhalogenbelysningen.

Yankie Homes 5

Just butiksbelysning med LED teknik innebär att underhållsintervallen minskar betydligt. Genom att variera effekten på LED belysning kan man då ersätta traditionella metallhalogen spotlights på 35W, 50W, men även 70W. Beroende på vad man vill åstadkomma i butiken så kan spridningsvinklarna variera. Ofta från en mer smalstrålande 24 graders spridningsvinkel till den vanligaste på 40 grader, men det går även att få en bredare spridningsvinkel upp emot 60 grader. Alla Track LED från LEDsystem Scandinavia levereras med universalfäste för Global Trac strömskena eller motsvarande. Fördelen med att installera skensystem är att det är väldigt enkelt att flytta och byta plats på sin Track LED belysning. Genom att göra installationen med tre olika styrningar i samma skensystem kan man enkelt styra vilka av Track-ledsen som skall användas.

Önskar du mer information om vårt företag LEDsystem Scandinavia AB, så läser du mer om oss här.

Är det så att du vill ha mer information eller har du ett projekt där ledstrips känns som rätt lösning? Kontakta oss här.

Produkter som användes i denna installation var:
Track LED Cube 18W 3000K med spridningsvinkel
3-fas strömskena, Global Trac

Yankie Homes 1   Yankie Homes 2

Yankie Homes 3   Yankie Homes 4

Här kan läsa om andra referenser där skenspotlights med LED teknik är installerat.

Malmö Airport. Track LED Avior 25W 3000K 

Caffé Ritazza Stockholm C, Track LED från OMS Lighting

Autoclassica, Ystad, Track LED

ICA Maxi Brännborns, Ängelholm, Track LED Avior 53W