Örestad Dentallab

Sedan 1963 har Örestad Dentallab bedrivit sin verksamhet i Malmö gällande tandhälsa och tandproteser. Denna typ av laboratorieverksamhet ställer otroliga krav på ljuskvalité för att arbetet ska kunna ske med den precision och finess som krävs för fullgott slutresultat. Utöver den höga kravbilden gällande ljusmängden (upp emot 2000 lux på sina platser) ställdes även krav på hög färgåtergivning och särskilt låga bländningsvärden för att arbetet ska kunna ha sin säkra gång. 

Vi på LEDsystem blev kontaktade och kunde med stor stolthet möta denna kravbild med våra IP40 klassade special LED Paneler avsedda för särskilt krävande miljöer. LED panelerna som har levererats och installerats i samarbete med EL-pågarna är i olika storlekar med DALI-drivdon för optimal ljusmängdsanpassning och med hög färgåtergivning Ra>90, minimalt bländningsvärde UGR<19 och dagsljus-färgtemperatur 6500K. Installation har skett både i undertak och pendlat över arbetsbänkar som ni kan se på bilderna efter texten. Antalet LED Paneler säkerställdes med hjälp av ljusberäkningar och resultatet, som ni kan se, talar sitt eget språk!

Har du en verksamhet med särskild kravmiljö så tveka inte att kontakta någon av våra säljare idag! Vi har flerårig erfarenhet av denna typ av arbetsmiljöer och kan även bistå med ljusberäkningar för att få fram optimerade LED armaturer och ljusmängder för just din verksamhet.