Svartlackerad Kivik 37W

En svartlackerad Kivik 37W användes i detta projekt som bland annat gårdsbelysning, dessa ersatte gamla natrium- och kvicksilverljuskällor. Det primära när det gäller utomhusbelysning är självklart ett starkt ljus som kan lysa upp de stora ytorna som utomhusmiljön medför. Här kommer Kivik 37W väl till pass med ett ljusflöde på 3100 lumen. För att få motsvarande ljus med en ljuskälla som inte använder sig av LED-dioder tvingas man ha en effekt på betydligt mer än 37W. Detta gör att man genom att välja Kivik armaturen får en energisnål lösning som minskar driftkostnaderna rejält. En anledning till att det kan vara så viktigt att ha en stark ljuskälla som lyser upp gårdsytan ordentligt är att olycksrisken sjunker. Här är den ställbara funktion som Kivik armaturen har väldigt användbar. Det går att i 180 grader vrida armaturen så att områden som ska belysas så görs.

Utöver gårdsbelysning används Kivik armaturen i både truckgångar och på lagret. I truckgångar har belysningen en viktig roll för säkerheten. Det är helt avgörande för arbetsmiljön för både dem som kör truckar och dem som går till fots i gångarna. Detta eftersom en dålig belysning hade skapat större olycksrisker.

Även på lagret används Kivik 37W som fungerar utmärkt som industribelysning. I detta fall som svartlackerad har den förutom en bra ljusbild och ljusstyrka en vacker design.

Svartlackerad kivik 37W        Svartlackerad kivik 37W