Klosterkyrkan, Lund

Klosterkyrkan i Lund är belägen strax väster om järnvägen i Lund. Den är församlingskyrka i Sankt Peters klosters församling i Lunds Stift. Kyrkan invigdes på 1300-talet och är gjort i rött tegel i gotisk stil.

Klosterkyrkan i Lund var ute efter att byta sina dåvarande halogen ljuskällor mot ett mer miljövänligt och sparsamt alternativ. Likt många andra kyrkor vill man bevara det gamla, även så med ljuset. Man vill behålla det gamla koltråds ljuset samt då kunna ha ny fin LED-teknik, för bland annat miljön.

LEDsystem Scandinavia gjorde sitt yttersta för att hitta en bra lösning och har idag fått äran att installera våra vackra LED filament 4W E14 kron 2200K. Nya LED-filament tekniken med trådar, liknande äldre koltrådslampor, bildar vår LED filament 4W E14 kron 2200K ett mycket vackert sken med låg effekt, vilket gör den mycket energisnål och energieffektiv.

Ljuskällan är även dimbar, dimrar otroligt vackert och fungerar till exempel med Eltakos DIN-monterade dimmer. Färgåtergivningen på ljuskällan ligger på över RA90, den skapar ett mycket snyggt rundstrålande ljus.