Maria Magdalena Kyrka, Lund

Maria Magdalena kyrkan eller ”kyrkan på öster” som den även kallas är pastoratets yngsta kyrka. När kyrkan beskrivs är ljus ett ord som ofta förekommer. Detta syftar naturligtvis på kyrkans placering åt öster och att soluppgången lyser upp kyrkan genom de stora fönstren, men för oss på LEDsystem har detta en annan innebörd. Vi har nämligen bidragit till den ljusa atmosfär under mörkrets timmar genom att montera in våra Filament ljuskällor.

Filament har ett väldigt vackert och jämt ljus. Filament är en unik ljuskälla på många sätt bland annat att den på ett väldigt vackert sätt efterliknar koltråden hos en traditionell koltrådslampa. Ljuset som är rundstrålande är både jämt och snyggt. Filament E27 som valdes ligger på låga 6W men motsvarar ungefär en 40W halogenljuskälla. Den låga effekten gör den till väldigt energisnål och energieffektiv.

Färgtemperaturen som valdes ligger så lågt som 2200K vilket ger ett väldigt varmvitt ljussken. Detta valdes för att på bästa sätt skapa den miljö och känsla man som besökare vill komma in i när man stiger in i en kyrka. Att ljuskällan även är dimbar ger möjlighet att på ett snyggt sätt skapa önskad effekt. Vår uppfattning är att 2200K gör sig fantastiskt en aning neddimrad i kyrkmiljön.

Maria Magdalena Kyrka    Maria Magdalena Kyrka

Maria Magdalena Kyrka