Lunds Tekniska Högskola

I samarbete med Elektroskandia och Skanska Electro har LEDsystem Scandinavia AB levererat LED armaturer till Kårhuset på LTH.

Genom att ersätta befintliga downlights på 2x26W CFL med 17W energisnål LED teknik i taket samt befintliga plafonder på 2x9W CFL med 10W LED plafonder har energiförbrukningen minskat avsevärt i Kårhuset. Dessutom har nu Lunds Tekniska Högskola fått en i stort sett helt underhållsfri belysning med lång livslängd. Armaturerna är tillverkade i EU av OMS Lighting.

Fördelen med LED tekniken är att dessa armaturer tänds omedelbart, till skillnad från armaturer med lågenergilampor. Oftast så sitter det så kallade kompaktlysrör sedan innan. Ljuskvalitén har förbättrats avsevärt sedan Lunds Tekniska Högskola valde energisnål LED belysning. Kårhuset används flitigt och det är stora fördelar nu med den moderna LED tekniken som har långa underhållsintervaller och avsevärt mycket mindre värmetillförsel i lokalerna.

Läs mer om olika downlights från LEDsystem.

Kårhuset har valt en utanpåliggande downlight, där man beställt armaturerna med en lackerad täckring för att täcka den tidigare placeringen av de gamla armaturerna. Likaså har LTH monterat infällda downlights där vi använt en monteringsskiva i plåt för att ligga stabilt i undertaksskivorna.

Önskar du mer information om vårt företag LEDsystem Scandinavia AB, så läser du mer om oss här.

Är det så att du vill ha mer information eller har du ett projekt där LED armaturer känns som rätt lösning? Kontakta oss här då.

Lunds tekniska högskola    Lunds tekniska högskola

Lunds tekniska högskola    Lunds tekniska högskola