Skeppsholmsbron

Skeppsholmsbron i Stockholm, öarnas stad, med en blandning av sött och salt. Detta beskriver en drömlik illusion av Stockholms alla öar och halvöar som är omgivna av vatten från Mälaren och Östersjön. I Stockholms innerstad ligger en av dessa öar, Blasieholmen. Ön är omgiven av vatten och söderöver, över vattnet, ligger Skeppsholmen. Skeppsholmen är en ö i Saltsjön vars enda förbindelse med fastlandet är en bro kallad Skeppholmsbron. För att lysa upp vägen för människor som ska ta sig över bron på denna sagolika plats har LEDsystem monterat Filament E27 Normalklot i gatlyktorna som är placerade längs bron.

Filament ljuskällorna har en väldigt unik design då man på ett vackert sätt kombinerar klassisk design med modern teknik. Genom att efterlikna den klassiska koltrådslampan med LED-teknik får man det bästa ur två världar. Med sitt jämna och rundstrålande ljus levererar Filament ett vackert och behagligt ljus. Till detta projekt valdes en E27 ljuskälla på 2200K. Det ger ett starkt men behagligt varmvitt ljus som trots sin ljusstyrka ligger på låga 6W. Den är med andra ord väldigt energisnål. Dimringsförmågan gör både att man kan anpassa ljuset efter behov men då också anpassa energiförbrukningen.

Att välja en Filament ljuskälla är att välja på den långsiktiga lösningen och man kan räkna med väldigt långa underhållsintervaller.

Skeppsholmsbron       Skeppsholmsbron

Skeppsholmsbron 3