Ekologihuset, Lunds Universitet

Ekologihuset tillhör Lunds Universitets biologiska institution. Institutionen vars forskningsområden spänner över hela ekosystemet och den tillämpade forskningen rör bland annat framtidens svar på matproduktion, bevarande biologi, GMO och skadedjursbekämpning. Då det svenska klimatet begränsar vad som kan odlas och kultiveras är Ekologihuset i behov av den senaste teknologin för att kunna bedriva sin forskning. Vi på LEDsystem Scandinavia AB är väldigt stolta över att vara en del i detta arbete för en hållbarare framtid med hjälp av LED växtlamporna vi fått förtroendet att leverera till institutionen. Ekologihusets tidigare högtrycksnatriumlamporna på 400W har ersatts av vår mångsidiga Växtlampa 300W.

Med LEDsystems Växtlampa kommer Ekologihuset få möjligheten att anpassa färgspektrumet då armaturerna levereras med individuella AV/PÅ för det röda ljuset, ”far red” samt det blå ljuset. På så vis kan Ekologihuset själva ställa in rätt ljus för optimering av biomassa, eller för optimering för att sätta frukt. En annan viktig fördel med de nya armaturerna är att LED belysningen inte kommer bränna sönder växterna då armaturens lägre effekt, samt dess lägre verkansgrad gällande temperatur, bidrar till att risken för uttorkningen minskas avsevärt!

Vi på LEDsystem ser med stor spänning fram emot de forskningsresultat som kommer att se dagens ljus med hjälp av våra växtlampor.

Bedriver du odlingsverksamhet och är intresserad av att uppdatera din befintliga belysning till moderna LED armaturer? Kontakta då någon av våra kunniga säljare idag! Vi finns här för att hjälpa er hitta rätt armatur till era verksamhetsbehov.

Efter
Efter
Före