Bosjökloster

Mitt i det skånska landskapet ligger skånes näst största sjö, Ringsjön. Ringsjöns natur är känd för flera saker men vi ska rikta in oss på den klassiska byggnad som ligger mitt ute i sjön. Som du kanske redan gissat gäller det Bosjökloster eller som det ibland kallas: Ringsjöns pärla. Slottets och omgivningens skönhet har fängslat människor i generation efter generation ända tillbaka till då klostret grundades, för ungefär 900 år sedan.  Slottet finns alltså kvar på samma plats omringad av sjöar och idyllisk natur och lämnar ett vackert intryck.

Detta är något som vi försökte leva upp till när vi fick uppdraget att hjälpa till med belysningen inne i restaurangdelen. Genom vår LED Strip på 14,4W/m skapade vi en belysning som ger en effektfull inramning. Vi använde oss av släpljus för att få till rätt känsla och ytterligare skapa effekt. LED Stripen har ett varmvitt ljus på 3000K och det installerades också en belysningsstyrning för ljusreglering samt ljuseffekter.

LED Strip monterades i en utanpåliggande aluminiumprofil med klart täcklock. Fördelen med aluminiumprofil är att den förbättrar kylningen för LED Stripen, vilket påverkar livslängden positivt. Dessutom underlättar det installationen.

Bosjökloster     Bosjökloster

Bosjökloster