Ridhus Västerås

Det finns tillfällen då det där extra efterfrågas när ett ridhus skall belysas. Så var fallet när Skästa gård? utanför Västerås kom i kontakt med oss på LEDsystem Scandinavia gällande deras nya ridhus från tillverkaren Borga. Utöver att de ställde höga krav på ljuskvalitet och ljusmängd önskade de också ett dimbart belysningsalternativ som kompenserar för infallande dagsljus. Efter noggranna beräkningar och planering levererades 30 av våra Osby 150W 5500K LED armaturer. Denna DALI-drivdon försedda LED-armatur har ett särskilt framtaget kylsystem och patenterat reflektorsystem för en optimerad livslängd och ljusbild.

Osby-armaturen har i ridhuset kombinerats med ett DALI-system med en styrenhet bestående av tryckknappar. Detta system har i sin tur kombinerats med rörelse- och ljusdetektorer för att systemet automatiskt ska kunna justera ljusmängden utefter ljusets rörelse under dagen. Vid full effekt avger armaturerna ett medelvärde av 350 lux jämnt ljus över ridytan vilket med god råge tillgodoser de rekommenderade nivåer som föreskrivs för hoppning, dressyr och ridträning av Svenska Ridsportförbundet.

Osby-armaturen kan likt vår andra armaturserie Holma levereras i mängd olika utföranden. Kontakta någon av våra säljare idag för att få hjälp med att skräddarsy belysningen till ert ridhus! Den moderna LED tekniken är även avsevärt energieffektivare än sina föregångare, mer ljus till lägre effekt är positivt ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.