Skönabäck ridhus

Beläget en bit norr om skånska Skurup återfinns natursköna Skönabäcks Säteri, en anläggning med anor från tidigt 1800-tal. Omslutet av den vackra skånska topografin av ängar, skog och vattendrag bedrivs idag verksamhet med fokus kring framförallt hästsport.  

Sommaren 2017 öppnade Skönabäck sitt nya hästrehabiliteringscenter utrustat med den senaste teknologin för att tillgodose de behov som våra fyrbenta vänner och familjemedlemmar kan behöva när olyckan varit framme! För att matcha denna satsning ville de även uppdatera belysningen i sitt stora ridhus. I det rymliga ridhuset som även inhyser hopptävlingar satt 42 metallhalogen-armaturer vilka inte klarade av att erbjuda en ljusbild som matchade anläggningens kvalitét i övrigt. Efter samtal med ansvariga på anläggningen, besök och ljusberäkningar kunde vi på LEDsystem Scandinavia tillsammans med Anders Elservice i Ystad leverera vår LED armatur Holma med frostad opalkåpa för att ge ett mjukt, bländfritt ljus optimerat för hoppning. Skönabäck valde ett dimbart utförande av LED-belysningen för att ge ökad flexibilitet och öka livslängden på armaturen genom att använda rätt mängd ljus vid rätt tillfälle. Varje armatur är således levererad med 1-10V dimbar LED driver.  

Totalt installerades 36 Holma LED-armaturer, 24 Holma 100W till de yttre raderna och en rad Holma 150W placerade högre centralt i ridhuset. LED armaturerna ger idag en genomsnittlig ljusnivå om 300 lux över den stora ridytan som mäter 74×24 meterEn nivå som med god råge tillgodoser de rekommendationer Svenska Ridsportförbundet föreskriver för hopptävlingar. 

Utöver det nya klara, skuggfria ljuset har de energieffektiva Holma-armaturerna också medfört en markant sänkning av totaleffekten i ridhuset och avsevärt längre underhållsintervall, en hållbar lösning ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv!  

Vi på LEDsystem delar Skönabäcks glädje i detta lyckade projekt! Om du befinner dig på plats under någon av de hopptävlingar som anordnas kan du se ett grön/grått hinder med vår logotyp för i detta ridhus syns vi gärna lite extra! 

Om ni söker en lyckad lösning med ny belysning till ert ridhus, stall eller paddock så tveka inte med att kontakta någon av våra säljare idag. Vi finns här för att hjälpa er med att uppdatera och optimera er belysning med det senaste inom LED-tekniken. 

”Vi vill kunna erbjuda bästa kvalitet på hela vår anläggning och det gäller även belysningen i ridhuset. Vårt ridhus fick ett riktigt ”lyft” med belysning från LEDsystem. Nu håller även ridhuset toppklass och högsta standard!”  – Jessica Pilenberg, VD Skönabäck

 

Häst Rehab
Ridhus Skönabeck