Moxter

Moxter är ett företag som tänker långsiktigt och valet av LED på deras nybyggda fastighet i Östersund är ett exempel på detta tänk. Hos Moxter hjälpte vi på LEDsystem till med fasadbelysning. Den största fördelen med att använda sig av fasadbelysning är givetvis att det framhäver byggnaden och gör på så sätt den blir mer attraktiv under kvällen och natten. Belysningen ger, när det är lite mörkare, en väldigt stark effekt och ger hela fasaden en helt annan känsla. Hos Moxter använde vi oss av en armatur som lyser både upp och ner för ytterligare effekt. Denna fasadarmatur ger en nästan fantastisk ljusbild och är ett bra val både inom- och utomhus. Till dessa armaturer användes GU10 ljuskällor på 4000K för ett rent vitt ljus som passade fasadfärgerna.

En investering i LED-belysning är en investering i framtiden. LED- dioderna skapar ett bra ljus samtidigt som den både är miljövänlig och hållbar. Miljövänlig genom sin extremt låga energiförbrukning samt att det inte används t.ex. kvicksilver till skillnad från den traditionella belysningen.

För att ytterligare skapa en effektfull fasad använde vi oss också av 40W Strålkastare riktade mot fasaden. Även dessa på 4000K för att matcha ljuset från GU10 ljuskällorna. Strålkastarna på 40W ger ett kraftigt ljus på 3600 lumen och ger därmed väldigt stor effekt när man använder det som fasadbelysning.

Moxter valde även att installera smalstrålande LEDstrålkastare, som riktades upp i trädkronorna på de björkar som står intill fastigheten.

Moxter       Moxter