Brf Näsby

I Kristianstad ligger bostadsrättsföreningen Näsby 96. I denna bostadrättsförening har vi på LEDsystem hjälpt till med belysning genom våra moderna LED armaturer.

I detta projekt användes flera olika armaturer för att på bästa sätt anpassa efter de enskilda förutsättningarna hos Brf Näsby. För att belysa deras parkering och innergård krävdes det en stark belysning. Vi använde oss bland annat av Kivik 31W som är en stark gatuarmatur. Genom sin IP65 klassning klarar den de flesta miljöer och är på så sätt flexibel. Denna levereras i en färgtemperatur på 4000K vilket här ger ett klart och snygg ljus som får stor effekt. Genom kraftiga LED-dioder kan den med en i jämförelse väldigt låg effekt ge ett fullt tillräcklig ljusflöde på 2350 lumen. Här får man alltså en betydligt lägre energiåtgång utan att tumma på kvalité eller ljusstyrka. Den ställbara funktion som Kivik 31W har kommer väl till pass när man vill rikta ljuset.

Där det krävdes än starkare belysning sattes Kivik 45W. Kivik 45W är en liknande produkt som Kivik 31W med den stora skillnaden i att den ökade effekten ger ett starkare ljus och man kommer upp i ett ljusflöde på 3374 lumen. Lämplig montagehöjd är för både Kivik 31W och Kivik 45W 4-6 meter.

Vi använde även vår plafond, Flackarp 18W, som är en populär produkt för belysning i fastigheter. Den ger ett bra ljus på 1300 lumen som fungerar utmärkt i BRF Näsby.

Området hade tidigare natriumljuskällor och har nu fått en klart bättre upplysning under nattens timmar. Det ger en ökad trygghet till de boende.

Brf Näsby      Brf NäsbyBrf Näsby    Brf NäsbyBrf Näsby