Elljusspår

I Sverige motionerar vi nu allt mer och allt oftare. De allra flesta äger ett gymkort och olika motionsevenemang slår deltagarrekord efter deltagarrekord. En av de vanligaste platserna för svenskars motion torde vara det lokala elljusspåret. Elljusspåret är platsen för både vältränade löpfantaster till folk på promenad med hunden, och allt däremellan. En av de grundläggande faktorerna i ett elljusspår är belysningen. Belysningen hjälper löparna att navigera när solens ljus inte är tillräckligt. Detta är avgörande ur säkerhetssynpunkt.

Vi på LEDsystem hjälpte till med belysningen på motionsspåret. Här använde vi oss av vår E27 20W ljuskälla, en ljusstark fastighetslampa. Dessa monterades i en befintlig armatur där det satt 70W natriumljuskällor och lyser nu ner över motionsspåret. E27 20W, som är en kraftig klotljuskälla, använder sig av kraftiga LED-dioder och kan därigenom på endast 20W få till ett ljus som motsvarar det man hade fått av en traditionell ljuskälla på upp emot 125W. Det leder till en möjlighet att minska energikostnaderna enormt genom att endast välja rätt ljuskälla, en avgörande faktor om man belyser ett helt elljusspår.

En ytterligare fördel är att man genom att välja LED framför andra alternativ också bidrar till att bevara den vackra naturen som omger oss. Detta genom att inte använda några naturfarliga metaller som kvicksilver och ger dessutom en låg energiförbrukning.

Här valdes ett neutralvitt ljus på 4000K som ger den positiva effekt att ljuset sprids ännu bättre mellan belysningsstolparna.

Elljusspår   Elljusspår   Elljusspår